About

Δεν θα είμαι το μόνο άτομο που θεωρεί ότι το φαγητό μας φανερώνει τον πολιτισμό μας. Ούτε είμαι το μόνο άτομο που θεωρεί ότι παρά το ότι έχουν αυξηθεί τα έτη εκπαίδευσης που λαμβάνει ο μέσος Έλληνας, το επίπεδο του πολιτισμού μας (όχι μόνο σε θέματα τροφής) δεν έχει αυξηθεί αναλόγως.

Σπάνια αναρωτιόμαστε από πού έρχεται το φαγητό μας, πώς έχει παραχθεί, τι μας προσφέρει και τι μας στερεί, σε μας και στις επόμενες γενιές, τι επιπτώσεις έχει στο περιβάλλον. Για παράδειγμα, κλείνουμε τα φώτα πανηγυρικά την «ημέρα της γης» και μετά πηγαίνουμε και πίνουμε αλκοόλ που έχει κάνει το γύρο του κόσμου για να φτάσει στο τραπέζι μας, και τρώμε φαγητά που για την παραγωγή και την μεταφορά τους έχει εκλυθεί πολύ περισσότερο CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) και CH4 (μεθάνιο) από όσο γλυτώσαμε συμμετέχοντας στην «ημέρα της γης».

Γενικά, με αυτό το blog θέλω να μοιραστώ στοιχεία που συλλέγω και τον προβληματισμό μου για όσα, φανερά και λιγότερο φανερά, αφορούν τις επιλογές μας σχετικά με την τροφή μας, που αποτελεί ίσως την σημαντικότερη δύναμη που έχει στα χέρια του κάθε άνθρωπος για να προκαλέσει θετικές αλλαγές σε σχέση με πολλά προβλήματα της εποχής μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Αρέσει σε %d bloggers: