Γιατί τόσοι chefs είναι χοντροί;

13/02/2014 at 9:14 πμ Σχολιάστε

Η τηλεόραση είναι γεμάτη με εκπομπές μαγειρικής. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι μάγειρες είναι χοντροί. Κάποιοι είναι κάτι παραπάνω από χοντροί. Σχεδόν κανένας τους δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα νόστιμο και όμορφο κυρίως πιάτο χωρίς κορεσμένα λιπαρά, και χωρίς αλάτι. Τα κυρίως πιάτα που έχω δεί είναι γεμάτα από κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά ή και συνδυασμούς τους (!). Δεν πρέπει να έχω δει ποτέ (σε κυρίως πιάτο) όσπρια, καστανό ρύζι, ολόκληρα δημητριακά (βρώμη, σιτάρι, κριθάρι), μακαρόνια ολικής. Όχι. Τα τελευταία είναι τρόφιμα δεύτερης κλάσεως και οι χοντροί chef δεν ασχολούνται μαζί τους.

Γνωρίζουμε ότι το πάχος είναι ένδειξη κακής υγείας. Εχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι τα παραπάνω κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο να νοσήσουμε από καρδιακές ασθένειες και διαβήτη, δύο από τις σύγχρονες μάστιγες των εύπορων κοινωνιών.

Μπορώ να συμπεράνω τα ακόλουθα:

1. Οι χοντροί chef δεν τρώνε μια υγιεινή διατροφή. Οι χοντροί chef δεν μπορούν να διατηρήσουν το ιδανικό τους βάρος, όχι γιατί είναι λαίμαργοι, αλλά γιατί όλα αυτά που τρώνε μέσα στη μέρα τους, και στην εβδομάδα τους, στο σύνολό τους δεν συνιστούν υγιεινή (πόσο μάλλον βέλτιστη) διατροφή.

2. Οι χοντροί chef δεν ξέρουν τι θα πεί υγιεινή διατροφή – εστιάζουν στη γεύση και την εμφάνιση, και καθόλου στην υγεία. Στηρίζουν τη μαγειρική τους στις επεξεργασμένες τροφές και στα ζωικά προϊόντα ή σε τροφές που ανήκουν ταυτόχρονα και στις δύο κατηγορίες. Μας προτείνουν, άθελά τους, να ζήσουμε με τρόπο που υπονομεύει την υγεία μας.

Επί του πρακτέου:

Ας τους αγνοήσουμε. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Αντί να χάνουμε χρόνο παρακολουθώντας τις εκπομπές των χοντρών chef, μπορούμε να ενημερωθούμε για το τί συνιστά βέλτιστη διατροφή, και πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές που να μας επιτρέψουν να ζήσουμε χωρίς περιττά κιλά, χάπια, και φόβο για την υπόλοιπη ζωή μας.

Μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι (προσφέρουν υπηρεσία εγγραφής):

nutritionfacts.org

pcrm.org

Έρρωσθε!

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , .

Περί «φύσης» και φυσικότητας Έως 1000 λίτρα νερού το χρόνο χωρίς πρόπλυση; ας φάμε φαλάφελ καλύτερα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Σελίδες

Φεβρουαρίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιον.   Μάι. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Αρχείο

ask2use

StatCounter

counter for wordpress

Αρέσει σε %d bloggers: